Υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

Το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα εισηγηθεί για υποψήφιο στην προεδρία (στο συνέδριο του ΚΕΑ που θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη) τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», πολύ δύσκολα στο συνέδριο θα απορριφθεί η όποια πρόταση των επικεφαλής των κομμάτων.
Την υποψηφιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λορέν.

«Η

υποψηφιότητα αυτή μόνο οφέλη θα έχει για την Ελλάδα, την Αριστερά, την Ευρώπη και το Νότο», φέρεται να δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, χθες Πέμπτη (16/10), αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Real.gr.
Η επιλογή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις Ευρωεκλογές φέρεται να εδράζεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η επιλογή Τσίπρα θα απασχολήσει και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/10).

Σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος για τη θέση που σήμερα κατέχει ο Ζ. Μ. Μπαρόζο, την οποία συνήθως διεκδικούν πρώην πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα