Τι δείχνουν τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα

Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, μικρή κάμψη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, η εκλογική επιρροή του κόμματος «Το Ποτάμι», στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές και η αμφίβολη είσοδος της ΔΗΜΑΡ

στη Βουλή, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse RC.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, ακολουθεί η ΝΔ με 19%, η Χρυσή Αυγή με 10%, το Ποτάμι με 6,5%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 5,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής εμφανίζει η δημοσκόπηση τη ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει το 2% ενώ 11% αποτελούν οι αναποφάσιστοι και 9% δηλώνουν αποχή/λευκό/.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι προηγείται με 19%, ακολουθεί η ΝΔ με 17%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ/Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 12% των ερωτηθέντων ενώ το 8,% δηλώνει ότι θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό.

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 31% με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 4% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 51% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κατάλληλο κάποιον από αυτούς τους δύο.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 17 και 18 Μαρτίου 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα