Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Γέμισε ξανά με κόσμο η Παραλία

Αρκετοί είναι οι πολίτες που επέλεξαν και σήμερα να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης η οποία «πλημμύρισε» για ακόμη μια ημέρα από κόσμο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ζευγάρια και παρέες κυρίως νεαρών ατόμων, άλλοι με τα κατοικίδια τους και άλλοι με ένα καφέ ή κοκτέιλ στο χέρι, γέμισαν τα παγκάκια πλησίον του Λευκού Πύργου και της Νέας Παραλίας.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες φορούν μάσκα προστασίας οι εικόνες συνωστισμού

που σημειώνονται σε αρκετά σημεία, την στιγμή που η πόλη κατέγραψε μόνο σήμερα 499 νέα κρούσματα, προκαλούν ανησυχία.

Δείτε ακόμη: Στη δίνη της πανδημίας η ΑττικήΤα μέτρα χαλάρωσης του lockdown

Επιτρέπεται από Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με χρήση ενός κωδικού άπαξ για 3 ώρες. Ισχύει ο περιορισμός για έναν πελάτη ανά 25 τ.μ.

Επίσης, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033 η διαδημοτική μετακίνηση. Το μέτρο είναι πιλοτικό και θα αρθεί αν παρατηρηθεί κατάχρησή του ή εικόνες συνωστισμού. Η μετακίνηση αφορά τρία άτομα ή μία οικογένεια.

«Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση», τόνισαν οι κ. Κικίλιας και Χαρδαλιάς.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Όσον αφορά τα σχολεία και τα πολυκαταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά για τα σχολεία, επισήμανε ότι πιθανότερη ημερομηνία είναι η 12η Απριλίου, με το άνοιγμα κάποιων τάξεων.

Δείτε ακόμη:Ανοίγει το λιανεμπόριο, τι αλλάζει από ΣάββατοΣε λειτουργία το 13032 για μετακίνηση σε καταστήματαΑποσύρεται η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία
Keywords
Τυχαία Θέματα