«Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια»

Χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος θα αγωνιστεί η εθνική Ελλάδος την Παρασκευή κόντρα στην Γερμανία, για τα προημιτελικα του Euro σύμφωνα με δηλώσεις του διεθνή μέσου της ΑΕΚ Γρηγόρη Μάκου.
Ο Μάκος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ομάδας, τόνισε τη σημασία της πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους «8» της διοργάνωσης, ανέφερε πως θα κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, ενώ έκλεισε λέγοντας πως όλοι τους θεωρούν αουτσάιντερ όπως και το 2004, όταν και το αντιπροσωπευτικό

συγκρότημα κατέκτησε το Euro.

«Είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που έχουμε καταφέρει. Βρισκόμαστε ακόμη στην Πολωνία, πήραμε την πρόκριση και δεν χωρά κανένα άγχος. Παρά τις απουσίες και τις ατυχίες που είχαμε, καταφέραμε στο ματς με τη Ρωσία που παίζαμε για ένα αποτέλεσμα να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Παρόλο που η Γερμανία είναι φαβορί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε ομάδας είναι ο κακός της εαυτός. Στα πρώτα δύο ματς του ομίλου αυτό πληρώσαμε. Αν καταφέρουμε και ισορροπήσουμε τον αγώνα, έχουμε πολλές πιθανότητες. Είναι πολύ σημαντική η αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω πως θα τα καθορίσει όλα.
Είδαμε και τα δύο χθεσινά παιχνίδια, γιατί ποδόσφαιρο είναι και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Φυσικά η λογική έλεγε ότι θα παίζαμε με τη Γερμανία. Ήταν δύο καλά ματς. Το ζήτημα είναι πως πλέον παίζουμε με τη Γερμανία και αυτούς θα πρέπει να ξαναδούμε. Ίσως πρέπει να δούμε το ματς δύο και τρεις φορές.

Όσοι είμαστε εδώ, ανά πάσα στιγμή και για όσο χρειαστεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και είναι 100% έτοιμοι. Θεωρώ και πιστεύω και ελπίζω, αν είμαι εγώ αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Γιώργου Καραγκούνη, να τα καταφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Στο ματς με τη Ρωσία, το χρονικό διάστημα που κλήθηκα να μπω ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο. Όποιος και να έμπαινε, θα έδινε τον καλύτερό του εαυτό.

Είναι πολύ θετικό που έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει στη Γερμανία και γνωρίζουν καλά τους αντιπάλους. Είναι μια παραπάνω πληροφορία για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους περιορίσουμε».

Προχωράμε βήμα-βήμα. Είναι ένας αγώνας και ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα μπούμε πολύ δυνατά. Μας θεωρούν πάντα αουτσάιντερ, με όποιον κι αν παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Γιατί όχι; Και το 2004 κανένας δεν περίμενε να φτάσει η Εθνική τόσο ψηλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα