Τέλος καλό όλα καλά για τους 57 τουρίστες που εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία στο φαράγγι της Σαμαριάς

Τέλος καλό όλα καλά για τους 57 τουρίστες που εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας στο φαράγγι της Σαμαριάς. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί και ενώ είχαν αρχίσει την διάβαση του φαραγγιού ξέσπασε καταιγίδα και δεν μπορούσαν ούτε να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης της πορείας του, ούτε να συνεχίσουν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μαζί με προσωπικό του Εθνικού Δρυμού του φαραγγιού. Το προσωπικό του φαραγγιού οδήγησε τους επισκέπτες σε ασφαλή τοποθεσία στην οποία και περίμεναν να περάσει η ισχυρή νεροποντή και στη συνέχει επέστρεψαν στην είσοδο του φαραγγιού,

όπου τους περίμεναν τα οχήματα που τους είχαν μεταφέρει.

Σύμφωνα με διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, Πολύμνια Σλαβάκη, η οποία έκανε δηλώσεις στο Flashnews.gr η ενημέρωση που υπήρχε από την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ήταν πως η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινούσε από το απόγευμα. Έτσι είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η είσοδος στο φαράγγι μόνο για νωρίς το πρωί και στην συνέχεια θα έκλεινε.

Τελικά ο καιρός άλλαξε ξαφνικά, γεγονός που άλλαξε τον σχεδιασμό. Στις 9 το πρωί το φαράγγι έκλεισε. Είχαν όμως ήδη εισέλθει μέσα περίπου 350 τουρίστες. Όσοι ήταν στην αρχική διαδρομή του μονοπατιού επέστρεψαν πίσω στην είσοδο του Ξυλόσκαλου, ενώ οι 57 πήγαν σε ασφαλή σημεία μέχρι να περάσει η νεροποντή.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα