Τέμπη – Μακρόν: Το μήνυμα συμπαράστασης του Γάλλου προέδρου

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε σήμερα τη θλίψη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 36 άτομα, έως τώρα. Ο κ. Μακρόν, με μια δημοσίευσή του στα ελληνικά, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η σκέψη του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, ενώ τόνισε πως η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, σε μηνύματα

υποστήριξης προς τον ελληνικό λαό προέβησαν, μεταξύ άλλων, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Το μήνυμα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει: «Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες». Σε δεύτερο tweet, η πρόεδρος της Κομισιόν έγραψε: «Οι σημαίες μας κυματίζουν μεσίστια σήμερα, πενθούμε μαζί με τους Έλληνες φίλους μας τιμώντας την μνήμη των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό σας».

Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 1, 2023

Οι σημαίες μας κυματίζουν μεσίστια σήμερα, πενθούμε μαζί με τους Έλληνες φίλους μας τιμώντας την μνήμη των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό σας. pic.twitter.com/r72b7WXptT

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 1, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη – Μακρόν, Γάλλου,tebi – makron, gallou