Τα υπέροχα πορτρέτα του Ομπάμα: Καλλιτέχνης τον ζωγράφιζε επί 8 έτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επί οχτώ χρόνια ο ταλαντούχος Ρομπ Προύιτ, καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη, παρατηρούσε τον Μπαράκ Ομπάμα κι αποτύπωνε με έναν υπέροχο ρομαντικό τρόπο το πρόσωπο του στο χαρτί.

Το πρότζεκτ του, ονομάζεται «The Obama Paintings» κι όπως έχει πει ο καλλιτέχνης, αφιερώνει σε αυτό κάθε πρωί 40 λεπτά, «σαν να είναι γιόγκα».

Μέχρι και τις 21 του Γενάρη

που ο Ομπάμα θα αποχωρήσει από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Προύιτ θα έχει δημιουργήσει 3.000 κόκκινα και μπλε πάνελ με σκιάσεις, το κάθε ένα με μία φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα από τις σελίδες των ειδήσεων για κάθε μέρα της διακυβέρνησης του.

Τα πορτρέτα τον δείχνουν να μοιράζεται μια τρυφερή στιγμή με την Μισέλ, να υπογράφει ένα νομοσχέδιο ή να παίζει γκολφ κι άλλες στιγμές της ζωής του.

Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης χρωματίζει κάθε πορτρέτο με κόκκινο και μπλε ως φόντο και ζωγραφίζει την εικόνα πάνω στον καμβά σε λευκό χρώμα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

«Δεν ήθελα να τονίσω τις στιγμές, για παράδειγμα την υπογραφή του νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη, αλλά αυτό που ήξερα από την αρχή: ότι είναι ένας πολύ μετρημένος, ένας διανοούμενος, ικανός ηγέτης, για τον οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι», λέει ο Προύιτ.

Τα έργα του Προύιτ έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ντιτρόιτ και μετά την ολοκλήρωσή τους, τον επόμενο μήνα θα πουληθούν σε κάποιον πολιτιστικό οργανισμό.

«Λατρεύω τον τρόπο, με τον οποίο ο Ομπάμα, η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά άλλαξαν θετικά την εικόνα της Αμερικής. Η εικόνα της χώρας είναι καλύτερη τώρα και αυτό δείχνει αυτό το πρότζεκτ, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε», κατέληξε ο καλλιτέχνης.

Το άρθρο Τα υπέροχα πορτρέτα του Ομπάμα: Καλλιτέχνης τον ζωγράφιζε επί 8 έτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα