Τα τρία κόμματα διορίζουν τους φίλους τους…

Μπορεί η διάρκεια του βίου της τρικομματικής κυβέρνησης να αποτελεί αντικείμενο επικερδούς στοιχηματισμού στα μεγαλύτερα γραφεία του εξωτερικού, τα στελέχη όμως των τριών κομμάτων έχουν ανακαλύψει ένα ευρύτατο πεδίο συνεννόησης: τις τοποθετήσεις στελεχών τους στις διοικήσεις των κρατικών οργανισμών. 

Στον ΟΑΣΑ  πήγε ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο Αλέξανδρος Δελούκας. Στην ΟΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) ένα στέλεχος

της  ΝΔ, ο Νίκος Παπαθανάσης, και στην ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ μερίδιο της εξουσίας πήρε η… Δημοκρατική Συμμαχία με τον Γιάννη Οικονόμου, στενό συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στο ΙΚΑ θα παραμείνει διοικητής ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Υποδιοικητής αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαθανασίου, υποψήφιος στη Φωκίδα με τη ΝΔ. Την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα διοικεί ο Δημήτρης Πανοζάχος, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης μέχρι την ιδιωτικοποίησή του θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Στέλιος Αγγελούδης, συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επικρατέστερος ο Κώστας Ταγγίρης για εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επελέγη ο δικηγόρος Δημήτρης Κούκης που στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ο αρχιτέκτονας Αντώνης Σελιανάκης, πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεως ΝΔ. Στα ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ ο γεωπόνος Μάκης Γάκης, υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής στις τελευταίες εκλογές. Στον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ ο δικηγόρος  Άγγελος Τόλκας, 34 ετών, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ.

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Γιώργος Βερναρδάκης πρώην διοικητής ΟΑΕΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή. Για το ΕΤΕΑΜ διάλεξαν τον  Γιώργο Γεροντούκο, πρόεδρο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Στον Οργανισμό Αντισεισμικού τον Κώστα Σαββίδη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργολήπτων Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ). Στις Ταχυμεταφορές επελέγη Ορέστης Μεσοχωρίτης, πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης της ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γρηγόρης Αποστολάκος, πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ. Στον ΕΛΓΑ ο  Βασίλης Έξαρχος, χημικός μηχανικός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στον ΕΦΕΤο Νίκος Τσιάλτας, προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Στην ΕΛΓΟ-Δήμητρα ο  Κώστας Μπέσης, δασολόγος περιβαντολόγος, πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ήταν υποψήφιος στην Θεσπρωτία της ΝΔ και οργανωτικός γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

Στον ΟΓΑ ο Κώστας Ζωντανός, ηλεκτρολόγος-μηχανικός ΕΜΠ, υπάλληλος του ΟΤΕ από το 1980 και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής HellasCom, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ. Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ο Στέφανος Αγιάσογλου, οικονομολόγος και πολιτευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΚ επί Καραμανλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα