Τα έσοδα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές απασχόλησαν τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ήταν μέσα σε αυτά για τα οποία ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, απόντος βέβαια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο

στο Κόμο της Ιταλίας.

Το «καυτό» όμως θέμα που απασχόλησε την σύσκεψη ήταν τα έσοδα και η πορεία τους, θέμα για το οποίο ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μαρδά, ενώ για τα θέματα της αρμοδιότητας τους ενημέρωσαν ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης.

Πάντως για το θέμα της αναφοράς του υπουργού Οικονομικών χθες στο Κόμο για αναστολή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων με στόχο να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους, δεν είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής καθώς δεν θα μπορούσε να κατατεθεί τόσο μεγάλος όγκος νομοσχεδίων μαζεμένος. «Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται» διευκρίνιζαν.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα