Προκόπης Παυλόπουλος: «Ενωμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»

Τις ευχές της πολιτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας δέχθηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο νέος πρόεδρος τόνισε στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένο το Έθνος και τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις στην προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την οποία όπως είπε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς μπορεί να γίνει, όμως όλοι το ίδιο αποτέλεσμα θέλουμε».

Ο κ. Παυλόπουλος, είπε ακόμα: «Στη διάρκεια της θητείας μου θα προσπαθήσω η Προεδρία

να συμβάλει στην προσπάθεια για να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα που βρισκόμαστε σήμερα.»

Πρόσθεσε δε ότι δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος του καθώς θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, το οποίο πρόκειται να σεβαστεί στο ακέραιο.

«Θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια του Συντάγματος, μαζί με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μπορούν και πρέπει να συμβάλουν ώστε ο λαός μας να ξαναβρεί το δρόμο του και ο τόπος μας να ξαναβρεί εκείνη την αξιοπρέπεια που του αξίζει».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη και την Ε.Ε., είπε ότι η Ευρώπη δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο μια Οικονομική Ένωση γιατί, όπως είπε, όταν ιδρύθηκε δεν οικοδομήθηκε ως αμιγώς Οικονομική Ένωση. Ιδίως όταν διαμορφώθηκε ο ενιαίος πλέον φορέας όλων των επιμέρους Κοινοτήτων, ήταν σαφές ποιο ήταν το μήνυμα που οι ιδρυτές ήθελαν να στείλουν: «Η Ευρώπη είναι πρωτίστως η Ευρώπη των Λαών, η Ευρώπη της αξίας του Ανθρώπου, η Ευρώπη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Ευρώπη που θεμελιώθηκε για να μην ξαναζήσει ο κόσμος τον εφιάλτη παγκόσμιων πολέμων, οποιασδήποτε μορφής.»

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα