Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την εξεύρεση νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείου Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα η σύσκεψη της οποίας το θέμα ήταν η αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. Στη σύσκεψη πήραν μέρος υπηρεσιακοί παραγόντες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Εξωτερικών. Επίσης μετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων όπως του ΣΕΒ, των εμπόρων γούνας και των αγροτών της Ημαθίας.

Το κορυφαίο

ζήτημα που εξετάσθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα αφορούσε την προσπάθεια να «ανοίξουν» αγορές τρίτων χωρών μέσω της αναθεώρησης της δασμολογικής πολιτικής που εφαρμόζουν, έναντι των εισαγωγών από την Ε.Ε.

Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να διευκολυνθεί και από το γεγονός ότι οι τρίτες χώρες είδαν να διευρύνονται οι δικές τους εξαγωγικές ικανότητες προς τη ρωσική αγορά. Αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίξαν ότι είναι δυνατό να βρεθούν αγορές υποκατάστασης για τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα ασκεί «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική» και έτσι συμμετέχει στις αποφάσεις υποστήριξε στη σύσκεψη ο κ. Κούρκουλας, ενώ οι παραγωγοί και εξαγωγείς εξέφρασαν ανησυχίες για τις συνέπειες των μέτρων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ροδακινοπαραγωγοί μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήσαν συναντήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το άρθρο Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την εξεύρεση νέων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα