Επέκταση του εμπάργκο σκέφτεται ο Πούτιν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έτοιμος να σκληρύνει και άλλο τη στάση του φέρεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε περίπτωση που ληφθούν νέα επιπρόσθετα μέτρα εναντίον της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση από την Ε.Ε. και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, εξετάζει να επεκτείνει το εμπάργκο που επέβαλε προσφάτως σε γεωργικά προϊόντα. Επί του παρόντος λαμβάνει τις εισηγήσεις των συνεργατών του, αναλύει τα πλάνα του, αλλά δεν όπως γράφεται δεν πρόκειται να προβεί σε

κάποια κίνηση πρώτος, περιμένοντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να κάνουν το πρώτο βήμα.

Σε περίπτωση που αυτό γίνει, τότε, πάντα σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, αυτό που θα κάνει ως αντίμετρο είναι να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα περιλαμβάνει τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν τα αυτοκίνητά τους εντός του ρωσικού εδάφους, αλλά τις άλλες που είναι απλοί εισαγωγείς.

Επιπροσθέτως, ενδέχεται να εισαχθούν και μέτρα προστασίας στα αεροσκάφη, την ναυπηγική βιομηχανία και φυσικά την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το άρθρο Επέκταση του εμπάργκο σκέφτεται ο Πούτιν εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα