Σύσκεψη με θέμα τις ευπαθείς ομάδες - Ρομά της Δυτικής Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου συνάντηση εργασίας με θέμα την κοινωνική ένταξη των Ρομά και άλλων ευπαθών ομάδων της Δυτικής Αθήνας.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο εντοπισμός των προβλημάτων και ο προσδιορισμός των αναγκών ανά δήμο, η σύσταση ομάδας εργασίας με σκοπό την υποβολή ενιαίων προτάσεων εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά της Δυτικής Αθήνας και που έχουν

ενταθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης, όπως η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι συνθήκες διαβίωσης, η σχολική διαρροή, η αναγκαιότητα παροχής προληπτικών υπηρεσιών υγείας και εμβολιασμού, η παροχή πληροφόρησης και προώθησης προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης κ.λ.π.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Αιγάλεω κα Δ. Σιγάλα, Αγ. Αναργύρων – Καματερού κ. Ν. Παντελιάς, ο κ. Απ. Αθανασόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και εκπρόσωπος των Ρομά, ο κ. Α. Οικονόμου από το Εθνικό Σημείο Επαφής για τους Ρομά, η κα Δ. Χατζόγλου, Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, η κα Μ. Ιωαννίδου από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Κ. Πουλής από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, η κα Α. Καδδά από τη Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Δυτικής Αθήνας, η κα Α. Τριανταφυλλοπούλου, Προϊσταμένη στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περιστερίου, ο κ. Κωνσταντακόπουλος από το Τμήμα Κοινωνικού Προγραμματισμού Δήμου Αιγάλεω, η κα Α. Κόκκαλη, Προϊσταμένη Τμ. Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ιλίου, η κα Οικονομοπούλου, Δ/ντρια Κοιν. Υπηρεσίας Αγ. Αναργύρων – Καματερού, ο κ. Μ. Κοκάρας, Δ/ντης Κοινωνικής Υπηρεσίας Χαϊδαρίου, η κα Σ. Σιαπέρα, Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Αγ. Βαρβάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα