Συνετρίβη ανοικτά της Τζαμάικα το αεροσκάφος που δεν απαντούσε στις κλήσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνετρίβη τελικά στη θάλασσα ανοιχτά της Τζαμάικα το μικρό αεροπλάνο που δεν απαντούσε στις κλήσεις. Ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα την κεντρική Αμερική καθώς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας των ΗΠΑ εντόπισαν αεροσκάφος ο πιλότος του οποίου δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις τους. Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την ακτή της Φλόριντα και πιθανότατα κατευθυνόταν στην Κούβα.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 25.000 ποδιών πάνω από

τον Ατλαντικό σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Αμερικανικά μαχητικά παρακολουθούσαν το μονοκινητήριο αεροσκάφος. Αρχικά, δύο F-15 συνόδευσαν το αεροπλάνο ανατολικά της Φλόριντα. Σύμφωνα με τη NORAD, τη υπηρεσία που παρακολουθεί τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής, τα παράθυρα του αεροσκάφους -ένος Socata TBM 700- ήταν παγωμένα και δεν ήταν γνωστό πόσα καύσιμα διέθετε το αεροπλάνο.

Αργότερα, ένα κουβανικό μαχητικό συνόδευσε το αεροσκάφος, το οποίο πέταξε νότια της Κούβας.

Τα μαχητικά τζετ απομακρύνθηκαν καθώς το αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κούβας.

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, ανέφερε η FAA.

Πηγή της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχουν δύο πιλότοι στο πιλοτήριο, οι οποίοι είναι μάλλον αναίσθητοι.

Το άρθρο Συνετρίβη ανοικτά της Τζαμάικα το αεροσκάφος που δεν απαντούσε στις κλήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα