Συνεδριάζει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Συνεδριάζει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

κ. Νικόλας Κανελλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννης Παπαδάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχει το εν λόγω συμβούλιο είναι ο ορισμός του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», ο καθορισμός του ύψους των «αποδεκτών ορίων διαβίωσης», οι ρυθμίσεις «κόκκινων» ή καθυστερούμενων δανείων, το ύψος των καταβαλλόμενων δόσεων, τους πλειστηριασμούς, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του νόμου Κατσέλη κ.ά.

Επιπλέον, το συμβούλιο θα αναλάβει να ανοίξει τον φάκελο των αλλαγών του πτωχευτικού κώδικα και της προπτωχευτικής διαδικασίας, υπό την πίεση των τραπεζών για ταχύτερες και ευκολότερες διαδικασίες πτώχευσης ή εξυγίανσης επιχειρήσεων μέσω μετοχοποίησης χρεών, εισόδου νέων επενδυτών, υποχρεωτικών αυξήσεων κεφαλαίου, κ.ά..

Keywords
Τυχαία Θέματα