Συναυλία των Serrano&Lechner με ελεύθερη είσοδο

Η πρεσβεία της Ισπανίας και το ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με το φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας παρουσιάζουν το γκρουπ Serrano& Lechner, ένα διακεκριμένο ντουέτο της ισπανικής μουσικής σκηνής τζαζ των τελευταίων ετών.

Το ντουέτο του Αντόνιο Σερράνο (φυσαρμόνικα) και Φεδερίκο Λέτσνερ (πιάνο), ξεκίνησε το 2003 με πολύ προσωπικού ύφους διασκευές κινηματογραφικών μουσικών θεμάτων και

λίγο αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τον τίτλο Sesión Continua.

Τα τελευταία χρόνια οι δυο καλλιτέχνες έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ και θέατρα, τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επί πλέον, διεύρυναν και διαφοροποίησαν το ρεπερτόριό τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό δικές τους συνθέσεις και θέματα που προέρχονται από άλλα μουσικά είδη, όπως το τάνγκο και η κόπλα, που χρησιμεύουν ως μαγιά για τις μουσικές τους περιπλανήσεις. Το 2012 ηχογράφησαν τον νέο τους δίσκο, με τον τίτλο La Extraña Pareja, που αντικατοπτρίζει αυτό το νεωτεριστικό πνεύμα, το οποίο όμως είναι ταυτόχρονα και τόσο οικείο στο κοινό.

Ο Αντόνιο Σερράνο έχει ηχογραφήσει 8 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε άλλους 150 με πολυάριθμους καλλιτέχνες της ισπανικής ποπ-ροκ σκηνής. Τα τελευταία έξι χρόνια συμμετέχει στο συγκρότημα του Πάκο ντε Λουθία με τον οποίο έχει κάνει τέσσερεις παγκόσμιες περιοδείες. Ως μουσικός της τζαζ έχει παίξει – μεταξύ άλλων - με τους Τουτς Τίλεμανς, Ιβάν Λινς, Ουίντον Μαρσάλις, Τζέρρυ Γκονσάλες, Τσάνο Ντομίνγκεθ, Λου Μπέννετ, Χόρχε Πάρδο, Βιθέντε Αμίγκο, Τοματίτο, Περίκο Σανμπεάτ και Χαβιέρ Κολίνα.

Ο Φεδερίκο Λέτσνερ έχει στο ενεργητικό του έξι προσωπικούς δίσκους και είναι πιανίστας, μαέστρος, ενορχηστρωτής, δεξιοτέχνης σολίστ και καλλιτεχνικός παραγωγός συναυλιών και ηχογραφήσεων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι «παλιός» γνώριμος της ισπανικής τζαζ σκηνής, διότι έχει παίξει με διάσημους μουσικούς όπως ό Χόρχε Πάρδο, ο Τσάνο Ντομίνγκεθ κι ο Χαβιέρ Κολίνα και συνεργάζεται συχνά με ξένους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως οι Τζέρρυ Γκονσάλες, Κρίστιαν Χόους, Σόννυ Φόρτιουν, Ουγκόννα Οκέουο και Ρεζ Αμπάσι.

1 Ιουνίου 2013, 21:00

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα