Μεϊμαράκης: Θα βγάζω εγώ ο ίδιος έξω από την Βουλή όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του

Αποφασισμένος να μην μπει κανένα όπλο στη βουλή δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι θα βγάζει ο ίδιος έξω όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή αλλά τόνισε ότι μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο αν διαπιστώσει ότι φέρει όπλο

ή αν το ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα αρχίσει να χτυπάει κατά την είσοδο του βουλευτή.

«Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατεβώ εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα πως μελετάται πρόταση η μαγνητική πύλη να μεταφερθεί αρκετά πριν την είσοδο, έτσι ώστε όταν κι αν χτυπήσει το μηχάνημα, ο βουλευτής να μην είναι ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου κι έτσι να μην υπάρχει η ανάγκη διαπραγμάτευσης μαζί του να εξέλθει της Βουλής, στην περίπτωση που αρνηθεί να παραδώσει το όπλο.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει ονομαστική καταγγελία για οπλοφορούντα βουλευτή μέσα στη Βουλή, ενώ κάλεσε τα κόμματα να του προτείνουν και άλλες προτάσεις, ακόμη και με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

«Εγώ ότι δεν απαιτεί αλλαγή κανονισμού το έπραξα αμέσως!»τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα