Παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Μπορίσοφ

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης επέστρεψε ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τετάρτη από το βήμα του κοινοβολίου.

«Επιστρέφω την εντολή αφού είναι γνωστή και ξεκάθαρη η θέση του GERB να μην προβεί σε συνασπισμό με τους Σοσιαλιστές ή το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ.

«Επίσης, δεν πρόκειται να συμμαχήσουμε με ένα κόμμα, το οποίο κάθεται, επιδεικτικά, όταν ηχεί ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο εθνικιστικό κόμμα Ατάκα, το τέταρτο που πήρε το «πράσινο φως» για την είσοδο

στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το Ατάκα και ο σκληροπυρηνικός ηγέτης του Βόλεν Σίντεροφ έχουν ήδη καταλήξει σε «μυστική συμφωνία» στήριξης της νέας κυβέρνησης, με «διάφορα διαδικαστικά κόλπα».

Χαρακτήρισε δε «αίσχος» για τον αρχηγό των Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ και τον επικεφαλής του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Λούτφι Μεστάν να βλέπουν θετικά μια ενδεχόμενη συνεργασία με ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα όπως το Ατάκα.

«Να είχαν έρθει σε μένα, εγώ θα τους έδινα έναν βουλευτή, τη μία ψήφο που τους χρειάζεται για να περάσουν την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι ώστε να μην εκτιθέμεθα μπροστά στους Ευρωπαίους» πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.

Μετά την επιστροφή της εντολής από τον κ. Μπορίσοφ, ο πρόεδρος Πλέβνελιεφ ανήγγειλε ότι θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πλάμεν Ορεσάρσκι, αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα