Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τα εκκρεμή θέματα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνάντηση θα έχουν αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» ουσιαστικά πολλά από τα θέματα που πρέπει να δρομολογηθούν για το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ βασικό θέμα των συζητήσεων θα είναι ο διαμοιρασμός των θεμάτων που αφορούν τις φοροελαφρύνσεις έτσι ώστε και τα δύο

κόμματα της κυβέρνησης να πιστωθούν το δικό τους μέρισμα από τον λαό που περιμένει πως και πως να ακούσει για φοροελαφρύνσεις μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια φοροκαταιγίδας.

Δεύτερο θέμα η παρουσία στη ΔΕΘ, που θεωρείται σημαντική και για τους δύο. Όπως είναι γνωστό οι δύο θα επισκεφθούν την 79η ΔΕΘ με μόνο μία ημέρα διαφορά. Ο πρωθυπουργός θα κάνει τα εγκαίνια της Έκθεσης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 7 του επόμενου μήνα θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων θα τεθεί και το θέμα των 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο για το οποίο ο κ. Βενιζέλος πιέζει να βρεθεί λύση έτσι ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τώρα έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ακόμα ανοικτό μέτωπο είναι οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά και στους ψηφοφόρους που βρίσκονται στα «κάγκελα». Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τα επόμενα 24ωρα το θέμα θα έχει λυθεί και θα διορθωθούν όλες οι αδικίες με τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά.

Τέλος το αντιρατσιστικό είναι το επόμενο θέμα. Το θέμα των γενοκτονιών μετά τις διαβεβαιώσεις του Χ. Αθανασίου θα ενταχθεί στο επίμαχο νομοσχέδιο, ωστόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μπει στο αντιρατσιστικό και η ρύθμιση για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια ώστε να μπορούν να υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης κάτι το οποίο διχάζει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το άρθρο Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τα εκκρεμή θέματα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα