Συμβιβαστικός ο Ν. Παππάς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών λίγο πριν από τη Διάσκεψη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών βρίσκονται τα κόμματα λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η οποία έχει μετατεθεί για τις 4 μ.μ. αντί για τις 3 μ.μ. Πάντως έως τις 4.20 δεν έχει ξεκινήσει.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς δήλωσε :«Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές

άδειες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».

η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη παραπάνω δήλωση Παππά ήταν θετική, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την εκλογή νέου προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ).

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε σχετικά: «Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Νωρίτερα, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση σχολίαζαν πως πρόκειται για την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και συμφωνία για την πρόταση της ΝΔ, τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Α.Κουτρουμάνο.

Το άρθρο Συμβιβαστικός ο Ν. Παππάς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών λίγο πριν από τη Διάσκεψη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα