Αλληλεγγύη: Η Τουρκία φωνάζει για Μόρφου. Η Κύπρος ακούει;

«Την ώρα που οι συζητήσεις για το εδαφικό άρχισαν στην Ελβετία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το σύνηθες αδιάλλακτο και προκλητικό του ύφος τόνισε στον ψευδοπρωθυπουργό Οζγκιουργκιούν ότι η Μόρφου δεν θα δοθεί ποτέ στους Ε/κ. Αλλά και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραχωρηθεί έδαφος λιγότερο του 30%.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Ακιντζί στην Ελβετία θα παραβεί τις εντολές που έλαβε από τον στυγνό Ερντογάν στην Τουρκία, από όπου και αναχώρησε για το ελβετικό θέρετρο;», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης

Σελινόπουλος, και πρόσθεσε:

«Η κατοχική δύναμη τονίζει συνεχώς της κόκκινες γραμμές της, αλλά στη Λευκωσία κάνουν ότι δεν ακούν. Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Μόρφου έρχονται μια μέρα μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ότι τα μάτια όλων, άρα και της Τουρκίας, είναι στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που υπάρχει στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα του εδαφικού μόνο σε πενταμερή με την Ελλάδα και όχι πριν, κάτι που έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με την συμπεριφορά του Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν. Αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσει ο Αναστασιάδης να καταφέρει επιστροφή 100 χιλιάδων προσφύγων υπό ε/κ διοίκηση αν δεν επιστραφεί η Μόρφου».

«Είναι ξεκάθαρο» κατέληξε ο κύριος Σελινόπουλος, «ότι η Άγκυρα και ο εντολοδόχος της Ακιντζί δεν έχουν πρόθεση να επιτευχθεί πρόοδος, αλλά και ότι η δική μας πλευρά δεν έχει Σχέδιο Β και όλα οδηγούν στην υλοποίηση της επιθυμίας της Τουρκίας για πενταμερή. Ελπίζουμε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του στη διακαναλική και να μην ρίξει και άλλο νερό στον μύλο των τουρκικών επιδιώξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα