Σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 89 επειδή έπαιζε στο κινητό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άρχισε σήμερα η δίκη του Μίχαελ Πάουλ, εξ’ αιτίας του οποίου προκλήθηκε η τραγωδία τον περασμένο Φεβρουάριο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 89. Ο 40χρονος κλειδούχος, παραδέχτηκε πως έπαιζε στο κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την θανατηφόρα μετωπική σύγκρουση το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου στο Μπαντ Άιμπλινγκ της Βαυαρίας.

Ο Πάουλ, μπροστά στις τραγικές φιγούρες των συγγενών αλλά και τους 89 τραυματίες που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, απολογήθηκε ύστερα από την ανάγνωση της ομολογίας του από το δικηγόρο υπεράσπισης

του. «Ξέρω ότι δεν μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτε που να επιθυμώ περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα δύο τρένα που κινούνταν σε μονή σιδηροτροχιά «έλιωσαν» στην κυριολεξία ύστερα από το μετωπικό χτύπημα. Οι πραγματογνώμονες, ύστερα από έρευνες δεν είδαν μηχανική βλάβη και οι υποψίες στράφηκαν σε ανθρώπινο λάθος. Ο 40χρονος που κατηγορείται ως υπεύθυνος για την αιματηρή σύγκρουση, αφού αποκλείστηκε η κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, παραδέχθηκε τα λάθη του.

Παίζοντας στο τηλέφωνό του, άφησε να περάσει στη σιδηροτροχιά το ένα από τα τρένα που είχε καθυστέρηση και απενεργοποίησε το σύστημα ασφαλείας που έπρεπε να φρενάρει αμέσως το τρένο. Όταν κατάλαβε το λάθος του, αφηρημένος καθώς ήταν, προχώρησε σε δεύτερο λάθος. Ο Πάουλ δεν χειρίστηκε σωστά τον ασύρματο που θα προειδοποιούσε τους μηχανοδηγούς και όπως είχαν δηλώσει οι ερευνητές, προκλήθηκε το μοιραίο δυστύχημα.

Ο κλειδούχος δικάζεται από σήμερα στο Τράουνσταϊν της νοτιοανατολικής Γερμανίας για «ανθρωποκτονίες εξ αμελείας» και «τραυματισμούς εξ αμελείας» και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, ως υπεύθυνος για μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες.

Το άρθρο Σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 89 επειδή έπαιζε στο κινητό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα