Σύλληψη (και όχι απαγωγή) του Λίβυου πρωθυπουργού

Τελικά ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, συνελήφθη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης (Rana), επικαλούμενο αξιωματούχους του τμήμα δίωξης εγκλήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ταξιαρχία των πρώην ανταρτών

Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης που θεωρητικά λειτουργεί υπό τις εντολές των λιβυκών αρχών, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν, ύστερα από σχετική εντολή της εισαγγελίας. «Ο Αλί Ζεϊντάν συνελήφθη βάσει του λιβυκού ποινικού κώδικα, με εντολή της γενικής εισαγγελίας», ανακοίνωσε η οργάνωση στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός συνελήφθη για «εγκλήματα και αδικήματα κατά του κράτους», αλλά και «εγκλήματα και αδικήματα κατά της ασφάλειας του κράτους». Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ωστόσο στο Facebook ότι «δεν είναι ενήμερο για τυχόν άρση της ασυλίας ή για εντολή σύλληψης».

«Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης Αλί Ζεϊντάν οδηγήθηκε σε άγνωστο προορισμό για άγνωστους λόγους από ομάδα ανδρών, που φέρονται να είναι πρώην αντάρτες», ήταν η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ιστοσελίδα της αρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα