Πού μπορούμε να βρούμε τον Δημήτρη Μακαλιά φέτος;

από την Ηρώ Μητρούτσικου

Ο 32χρονος Δημήτρης Μακαλιάς είναι αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχεις διαγράψει μια σημαντική πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε με το σίριαλ «η Γενιά των 592 ευρώ» του Mega και μετά το παιχνίδι «Κάψε

το σενάριο», ενώ στο θέατρο έγινε γνωστός με την devised θεατρική παράσταση «Η κατσαρίδα», στην οποία αντικατέστησε τον έναν από του δύο δημιουργούς της, τον Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Πέρυσι, κέρδισε το Θεσσαλονικιώτικο Κουλτουροβραβείο νέου προσώπου για την παράσταση: "Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα", η οποία παίχτηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει παίξει σε σημαντικά θέατρα (Εθνικό, Κρατικό, Χώρα, Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, Ροές, Πόρτα) και φέτος συμμετέχει σε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις:

Για όλη την οικογένεια:

· Συνεχίζεται η περσινή επιτυχία... "Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα" της Μιμής Ντενίση, στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης. Ο Μακαλιάς σε αυτή την παράσταση-διασκευή του πασίγνωστου και αγαπημένου βιβλίου, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δηλαδή υποδύεται το φοξ τεριέ σκυλάκι της οικογένειας της Πηνελόπης Δέλτα, όταν ζούσαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.Η παράσταση επαναλαμβάνεται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2013.

· Έπειτα, η παραπάνω παράσταση θα κατέβει, για να ανέβει στον ίδιο χώρο, το έργο «Πήτερ Παν» με τον Μακαλιά, πάλι, στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο του ήρωα που μένει για πάντα παιδί!

Για μεγάλους:

· Το τελευταίο Δευτερότριτο κάθε μήνα (28 και 29 Οκτωβρίου , 25 και 26 Νοεμβρίου) θα βρίσκεται στο Μικρό Παλλάς με την αυτοσχεδιαστική παράσταση «Κωμικό Μπούμ». Μία παράσταση όπου οι καλύτεροι improv κωμικοί (Κάψε το σενάριο, 8Kick, Improvibe) ενώνονται και σχηματίζουν ό,τι πιο εκρηκτικά αστείο μπορεί να προκύψει! Μια παράσταση χωρίς σενάριο, με αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια και με γέλιο μέχρι δακρύων....

· Από τα μέσα Νοέμβρη θα παίζει στο θέατρο “Χώρα”, στην παράσταση «Τα Μούτρα», του Βρετανού Τζον Γκάντμπερ (σημερινού καλλιτεχνικού διευθυντή του Theatre Royal Wakefield), σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη..Ο κόσμος της νύχτας θα ζωντανέψει στα πρόσωπα των Φάνη Μουρατίδη, Σωκράτη Πατσίκα, Δημήτρη Μακαλιά και Γιώργου Δάμπαση, σε έναν ερμηνευτικό μαραθώνιο, καθώς οι τέσσερις ηθοποιοί θα υποδυθούν 20 ρόλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα