Συγκλονίζει η ιστορία των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στο Παρίσι (pics)


Αναπτύχθηκαν μαζί, γεννήθηκαν ταυτοχρόνως, μεγάλωσαν η μία δίπλα στην άλλη και η μοίρα τους ήταν να συναντήσουν παρέα και τον θάνατο. Ο λόγος για τις Έμιλι και Σαρλότ Μο, τις 30χρονες πανομοιότυπες δίδυμες που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Οι δύο τους έπιναν αμέριμνες το ποτό τους, στο μπαρ Carillon, όταν οι σφαίρες από τα όπλα των τζιχαντιστών σκόρπισαν την φρίκη.

Την ιστορία αναδεικνύει άρθρο της εφημερίδας Daily Mail, το οποίο σημειώνει

ότι η μητέρα των κοριτσιών, μαζί με τον γιο της, κάνουν τις τελευταίες διευθετήσεις προκειμένου τα πτώματά τους να μεταφερθούν από το Παρίσι στη γενέτηρά της, το Aixe sur Vienne, στη δυτική Γαλλία, για να γίνουν οι κηδείες τους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ρενέ Αρνό, ο οποίος γνώριζε τα κορίτσια από όταν ήταν μικρά και ήταν μαζί με την μητέρα τους όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα, είπε, μιλώντας στη Daily Mail: «Είναι ένα δύσκολο, σκληρό πράγμα για μια μητέρα να θάβει το παιδί της. Το να θάβει δυο, είναι αδιανόητο».

«Η οικογένεια δεν έχει κανένα μίσος στην καρδιά της, απλά μια απόλυτη αμηχανία. Με τι λόγια μπορεί κανείς να τους παρηγορήσει; Δεν υπάρχουν λόγια», προσέθεσε.

Οι δύο κοπέλες ζούσαν στο Παρίσι και οι δύο τους, σε διαφορετικά διαμερίσματα, και ασχολούνταν με εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η Έμιλι ήταν αρχιτέκτονας και η Σαρλότ ήταν οικονομολόγος.

Στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραφαν και οι δυο για τα ενδιαφέροντά τους, όπως οι πολιτιστικές περιηγήσεις, το διάβασμα, το τρέξιμο, το κολύμπι και το μαγείρεμα.

Οι εργοδότες της Σαρλότ έγραψαν: «Θα θυμόμαστε την αγάπη της για ζωή», ενώ ο καθηγητής της Έμιλι, συμπλήρωσε: «Διαλυθήκαμε, όταν μάθαμε ότι η Έμιλι ήταν ανάμεσα στα θύματα».

Παρά την πανομοιότυπη εμφάνισή τους και το στενό δεσμό τους, οι δύο αδελφές είχαν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες.

«Η Έμιλι ήταν ντροπαλή, μάλλον μυστηριώδης αλλά παραδόξως πολύ κοινωνική. Αγαπούσε τη ροκ και τις ταινίες του Ερίκ Ρομέρ. Η Σαρλότ ήταν πολύ δημοφιλής, αλλά περισσότερο απομονωμένη. Είχε τους δικούς της φίλους και δεν έβγαινε πολύ», λένε φίλοι των κοριτσιών.

«Η μητέρα τους είναι συνταξιούχος δασκάλα, έχασε τον σύζυγό της, πατέρα των κοριτσιών, πριν από ένα χρόνο. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει αυτό…», προσέθεσε ο δήμαρχος της γενέτειρας πόλης των κοριτσιών.

Παλιές συμμαθήτριες της Έμιλι και της Σαρλότ μιλώντας σε τοπική εφημερίδα ανέφεραν ότι τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα, με τα μαθήματά τους, στον αθλητισμό, στην μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα