Στροφή προς την χρήση χερσαίων δυνάμεων κατά της ISIS κάνουν οι Αμερικανοί πολίτες

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του αμερικάνικου στρατού αλλά και των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν εδώ και καιρό κρίνει ως απαραίτητη τη χρήση χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που έχουν αρχίσει να ασπάζονται και οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν κατά της αποστολής χερσαίων δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Αυτό αποτυπώνεται σε μια έρευνα του ινστιτούτου Pew Research, σύμφωνα με την οποία το 47% των πολιτών πιστεύουν πλέον ότι είναι απαραίτητη η αποστολή χερσαίων

δυνάμεως στο Ιράκη και την Συρία κατά της ISIS. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο αυτό το ποσοστό ήταν στο 39%, γεγονός που δείχνει ότι πλέον η στρατιωτιή αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και από ξηράς φαίνεται μονόδρομος και στους αμερικανούς πολίτες.

Αντίθετο στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων είναι το 49% των Αμερικανών, ποσοστό που είναι μειωμένο σε σχέση με την προ τεσσάρων μηνών έρευνα, η οποία εμφάνιζε ποσοστό 55%, ενώ τη γενική πολεμική κλιμάκωση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει το 63% αντί του 57% που ήταν τον Οκτώβριο. Λιγότερο από το ένα τρίτο (30%) είναι αντίθετο, αντί του 33% που ήταν τον Οκτώβριο.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν επίσης με μεγάλη πλειοψηφία (70%) την πολιτική των ΗΠΑ να μην πληρώνουν λύτρα σε απαγωγείς, ενώ το 25% είναι κατά. Το υπόλοιπο 5% ανέφερε ότι δεν γνωρίζει.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1.504 ενηλίκων στις ΗΠΑ το χρονικό διάστημα από τις 18 έως και τις 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: News247

Keywords
Τυχαία Θέματα