Ντράγκι: Επαρκώς ολοκληρωμένο το έγγραφο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης

«Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας», επισήμανε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

«Οι δεσμεύσεις οι οποίες αναφέρονται από τις αρχές (της Ελλάδας) διαφέρουν από τις ήδη αναληφθείσες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος σε έναν ορισμένο αριθμό πεδίων», διευκρίνισε

ωστόσο ο κ. Ντράγκι, για να προσθέσει: «Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εκτιμήσουμε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης εάν τα μέτρα τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά από τα αρχές αντικαθίστανται από ισοδύναμα μέτρα, ή μέτρα καλύτερης ποιότητας».

Ο Ντράγκι εμφανίστηκε να πιέζει ταυτόχρονα την Ελλάδα να προωθήσει μια «σταθεροποίηση της νοοτροπίας των πληρωμών και να απόσχουν από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση», όπως σημείωσε προφανώς αναφερόμενος στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Λαγκάρντ: Επαρκές το πρόγραμμα για τη συνέχιση της βοήθειας

«Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς είναι επαρκές για τη συνέχιση της βοήθειας», τόνισε από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, αν και διευκρίνισε, πως «δεν είναι πολύ συγκεκριμένο».

«Είναι περιεκτικό, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένο», αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και προσθέτει: «Στερείται ξεκάθαρων διαβεβαιώσεων ότι η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις- κλειδιά». «Σε κάποιους τομείς, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς είναι ενθαρρυντική η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που δείχνουν οι νέες αρχές στην Αθήνα», επισήμανε η ίδια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα