Στουρνάρας-Χαρδούβελης: "Συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία"

Κατά την τελετή παράδοσης –παραλαβής καθηκόντων στο υπουργείο Οικονομικών τόσο ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο νέος υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης τόνισαν ότι θα συνεχιστεί στην ίδια φιλοσοφία η προσπάθεια στο ΥΠΟΙΚ, ενώ ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Χαρδούβελης «θα φυλάξει Θερμοπύλες».

Ο κ. Στουρνάρας

ευχαρίστησε θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αλλά και αρκετούς υπουργούς για την συνεργασία τους, ανάμεσά τους Γεωργιάδη, Βρούτση, Χατζηδάκη και άλλους.

«Το υπουργείο είναι το σπίτι μου, αναγκάζομαι να το αφήσω κι αυτό μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα», είπε ο πρώην υπουργός.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως χρειάστηκε να πάρει μέτρα «που κανένας υπουργός δεν θα ήθελε να πάρε»ι, ενώ σημείωσε πως τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι παρακαταθήκες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δύο προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.

Η μία είναι η επίλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η διαπραγμάτευση της οποίας «θα είναι δύσκολη».

Η δεύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, είναι η επαναφορά της χώρας σε βιώσιμα αναπτυξιακή τροχιά. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και απομένουν πολλές ακόμη, ενώ τόνισε πως «η παλιά Ελλάδα των πολλών ταχυτήτων τελειώνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα