Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητά εθελοντές για το πρόγραμμα του Ελληνικού Ποιμενικού

Για το διάστημα 1 Ιουνίου – 30 Νοεμβρίου 2014, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζητεί εθελοντές για παραμονή μακράς διάρκειας (1 εβδομάδα το ελάχιστο διάστημα), Έλληνες ή ξένους, για να συνεισφέρουν στο Πρόγραμμα Διατήρησης, Εκτροφής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Οι εθελοντές θα απασχολούνται στον χώρο εκτροφής των ποιμενικών σκύλων, 09:00-17:00 καθημερινά.

Κύριες υποχρεώσεις τους θα είναι:

Τάισμα και καθημερινή φροντίδα των 15 σκύλων του εκτροφείου.Καθάρισμα χώρων
και εξοπλισμού.Καθημερινές βόλτες εξάσκησης με τα σκυλιά του εκτροφείου.Επισκέψεις σε κτηνοτρόφους (έπειτα από συνεννόηση)Φροντίδα κουταβιών Ε.Π.Άλλες εργασίες συντήρησης του χώρου.

Οι εθελοντές θα περνούν πρώτα μια αναγνωριστική μέρα από όλες τις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (Καταφύγια Αρκούδων – Λύκων) και στη συνέχεια θα εκπαιδεύονται από το προσωπικό προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτροφής του Ελληνικού ποιμενικού.

Οι εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει:

Να έχουν καλή σχέση και να μην φοβούνται τα σκυλιά. Ο ελληνικός ποιμενικός είναι μια από τις πλέον μεγαλόσωμες φυλές και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.Να είναι έτοιμοι να απασχοληθούν σε χειρωνακτικές εργασίες – εργασίες καθαρισμού των χώρων διαμονής των σκύλων.Να έχουν φυσική αντοχή. Οι βόλτες του κάθε σκύλου διαρκούν 20-30 λεπτά και πραγματοποιούνται σε αγροτικούς χωματόδρομους ή στο βουνό.Να μπορούν να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν με άλλους εθελοντές και με το προσωπικό.Το καλοκαίρι μπορεί να πρέπει να εργαστούν κάτω από πολλή ζέστη ή αντίστοιχα το φθινόπωρο με βροχή ή χιόνι.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Εθελοντών, Έλενα Ποντίκη, ([email protected] και στο 23860 41500 καθημερινές 9:00-17:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα