Στον τελικό κυπέλλου με ρεκόρ η Ρεάλ

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι (χάρη στο 3-0 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου) η Ρεάλ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κρατήσει το ρυθμό του παιχνιδιού απέναντι στη συμπολίτισσα Ατλέτικο. Και το έκανε με επιτυχία, επικρατώντας με 2-0 των Ροχιμπλάνκος.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε έκανε rotation και η Βασίλισσα με δυο γκολ- πέναλτι του Ρονάλντο (το πρώτο δε φαίνεται να είναι…) πέρασε στον τελικό κυπέλλου Ισπανίας, εκεί όπου περιμένει τη… μισητή Μπαρτσελόνα.

Τα ρεκόρ της Ρεάλ:

*

Η Ρεάλ έγινε η μοναδική ομάδα σε 118 χρόνια Κυπέλλου Ισπανίας που έφτασε στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ!

* Επίσης, ξεπέρασε το ρεκόρ όλων των εποχών στο Κύπελλο χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, ξεπερνώντας εκείνο της Μπαρτσελόνα από το 1989 (696 λεπτά)!

* Ο Κασίγιας έγινε ο μοναδικός τερματοφύλακας στο Κύπελλο που δεν έχει δεχτεί γκολ για 900+ λεπτά!

* Ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα 24 σερί ματς χωρίς ήττα (σε όλες τις διοργανώσεις) και καλύτερη επίδοση στον πάγκο της Ρεάλ έχουν μόνο οι Λίο Μπεενάκερ (34) και Φάμπιο Καπέλο (25)!

* Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στο «Βιθέντε Καλδερόν» ήταν το 1999 (3-1). Τώρα τρέχει σερί οκτώ νικών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν!

* Ο Κασίγιας είναι αήττητος κόντρα στην Ατλέτικο σε 26 αγώνες (20 νίκες, 6 ισοπαλίες). Τις τέσσερις φορές που ήταν αναπληρωματικός απέναντι της, η Ρεάλ νίκησε μόνο μία και ηττήθηκε στα τρία!

Ατλέτικο: Αρανθουμπία, Μιράντα, Αλντερβάιρελντ, Ινσούα, Μανκίγιο (46' Χουανφράν), Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ντιέγκο (46' Αντριάν), Σόσα, Κριστιάν Ροδρίγκες, Ραούλ Γκαρθία (60' Γκάμπι)

Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (46' Νάτσο), Καρβαχάλ, Αρμπελόα, Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (67' Καζεμίρο), Ισκο, Κριστιάνο Ρονάλντο (75' Χεσέ), Μπέιλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα