Στον τελικό η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε και στο Μεστάγια με 1-0 της Βαλένθια και σε συνδυασμό με το υπέρ της 4-2 του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν», πήρε την πρόκριση για τον τελικό Europa League στο Βουκουρέστι.

Οι «ροχιμπλάνκος» θα δώσουν το παρών για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια στον τελικό της διοργάνωσης, θέλοντας να επαναλάβουν την εμφάνιση στον τελικό του 2010 κόντρα στην Φούλαμ (2-1 με δύο γκολ

του Φορλάν) και φυσικά την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Σιμεόνε, απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στον μεγάλο τελικό, καθώς και στις δύο αναμετρήσεις με την Βαλένθια ήταν καλύτερη και πήρε άνετα την νίκη. Στο «Μεστάγια» το γκολ του Αντριάν Λόπεθ στο 60’, ήταν αρκετό για να στείλει τους Μαδριλένους στον τελικό της Ρουμανίας, στον δεύτερο στη σειρά για τους ίδιους «εμφύλιο». Και αυτό γιατί θα βρουν στο δρόμο τους πάλι μία ισπανική ομάδα, αυτήν τη φορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διεκδικήσουν την πρόκριση και την μεγάλη ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα (4-2), αλλά οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν ουσιαστική κατάληξη. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Έμερι δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κουρτουά, ενώ μετά την επίτευξη του γκολ από τους Μδριλένους πέταξαν… λευκή πετσέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα