Φωτογραφική μηχανή που τυπώνει λέξεις...

Το μια εικόνα χίλιες λέξεις αντιπροσωπεύει τέλεια η φωτογραφική μηχανή που τραβάει φωτογραφίες και παράλληλα εκτυπώνει και τις λεζάντες που τις περιγράφουν. Ο εφευρέτης της μηχανής είναι ένας φοιτητής του Interactive Telecommunications Program του New York University, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του "techie" κι αποφάσισε να δημιουργήσει την κάμερα.

«Σκεφτόμουν πολύ πως οι φωτογραφικές μηχανές αποθηκεύουν πολλά μεταδεδομένα για μια φωτογραφία. Περιορίζονται στο γεωγραφικό μήκος, πλάτος, την ώρα

της ημέρας τις ρυθμίσεις, τη μάρκα και το μοντέλο της φωτογραφικής. Και τότε είπα, δε θα ήταν βολικό εάν παράλληλα έγραφε κείμενο για το τι γίνεται στη φωτογραφία; Έχουμε τρόπο να κάνουμε tag τα πρόσωπα που απεικονίζονται, αναγνωρίζοντάς τα πρώτα, χάρη σε αλγόριθμους, αλλά εγώ ήθελα κάτι πολύ περισσότερο από αυτό», δήλωσε ο εφευρέτης.
Η πρωτότυπη κάμερα που δημιούργησε, η οποία φέρει το όνομα «Descriptive Cam», αξιοποιεί την υπηρεσία της Amazon Mechanical Turk, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για να εξηγήσουν θέματα, τα οποία αδυνατεί ένας υπολογιστής με τα αυτόματα συστήματά του. Επίσης η Descriptive Cam ή αλλιώς περιγραφική κάμερα σε ελέυθερη μετάφραση, είναι συνδεδεμένη με ένα θερμικό εκτυπωτή μέσω USB και με έναν ηλεκτρικό πίνακα, όπου τρέχει το ειδικό software που δημιουργήθηκε από τον Ματ. Έτσι, μόλις τραβηχτεί μια φωτογραφία, αποστέλλεται στην υπηρεσία της Amazon και μέσα σε τρία έως έξι λεπτά η περιγραφή της φωτογραφίας είναι έτοιμη και μπορεί να εκτυπωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα