Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ μετά την ήττα της στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας

και που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η στήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, μειώνεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας στο 31%, από 38% του Φεβρουαρίου, ενώ ακολουθεί το SPD με 27%, αυξανόμενο κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

«Η εκλογική καταστροφή (στη ΒΡΒ) ενόχλησε πολλούς από τους υποστηρικτές της CDU», είπε ο επικεφαλής της Forsa, Μάνφρεντ Γκέλνερ. «Οι ήττες σε εκλογές κρατιδίων συχνά οδηγούν σε τέτοιου είδους πτώση της δημοτικότητας».

Στην ερώτηση ποιά από τις δύο προτιμάτε μεταξύ της νικήτριας των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Χανελόρε Κραφτ και της Μέρκελ, το 48% απάντησε την νυν καγκελάριο και μόλις το 29% την κεντροαριστερή αντίπαλό της.

Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει CDU να προηγείται μόλις κατά μια ποσοστιαία μονάδα του SPD.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα