Στις ΗΠΑ αύριο ο Χαμίντ Καρζάι

Επίσκεψη στης ΗΠΑ πραγματοποιεί αύριο ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, συμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Ομπάμα θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Αφγανιστάν στην Ουάσιγκτον και θα συζητήσουν τη μετάβαση, το κοινό μας όραμα για μια βιώσιμη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Αφγανιστάν», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η ασφάλεια, η πολιτική και οικονομική

μετάβαση, η στήριξη και η ενίσχυση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν και η συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Καμπούλ και της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ενδέχεται κατά τη συνάντηση να ληφθεί απόφαση και για τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που θα παραμείνει μετά την λήξη της αποστολής στο τέλος του 2014.

Επιθυμία της Καμπούλ είναι να παραμείνουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη χώρα προκειμένου να υποστηριχθούν οι αφγανικές δυνάμεις, ωστόσο ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή ρόλο και το καθεστώς των αμερικανών στρατιωτών, παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα