Στις 9 Δεκέμβρη κρίνεται η πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Στις 9 Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα κριθεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Champions League καθώς χθες το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο Μόναχο από την Μπάγερν και την ίδια ώρα η Άρσεναλ πέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο «Έμιρεϊτς».

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται

με νίκη, με ισοπαλία αλλά και με ήττα εάν το σκορ είναι 0-1 ή 0-2. Η Άρσεναλ θέλει «καθαρή» νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με 3-2, 4-3 κ.λ.π. Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει στο χέρι του την πρόκριση, όμως οι Λονδρέζοι αναμένεται να έρθουν με όλα τους τα «όπλα», αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση, μέσα στο «φλεγόμενο» από πάθος Καραϊσκάκη. Είναι οριστικό πλέον.

Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή τους συνέχεια μέσω του Europa League, καθώς η Ντινάμο Ζάγκρεμπ χρειάζεται να κερδίσει η ίδια τη Μπάγερν στο Ζάγκρεμπ και να χάσει η Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα, στον 7ο όμιλο η Τσέλσι πήρε τη νίκη στο Τελ Αβίβ (4-0) επί της Μακάμπι, όμως Ντιναμό Κιέβου πέρασε νικηφόρα και μέσα από το «Ντραγκάο» κερδίζοντας με 2-0 την Πόρτο κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική στα παιχνίδια Ντιναμό Κιέβου – Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τσέλσι – Πόρτο) με πολύ πιθανό η ομάδα του Κιέβου να αφήσει εκτός συνέχειας τον ηττημένο του αγώνα του «Στάνφορντ Μπριτζ».

Στη Βαρκελώνη η Ρόμα υπέστη πολύ βαριά ήττα με 6-1, με τον Κώστα Μανωλά να είναι βασικός και τον Βασίλη Τοροσίδη να βλέπει το ματς από τον πάγκο. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να νικήσει τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία και το τελικό 1-1 στέλνει την πρόκριση για Ρόμα και Λεβερκούζεν αλλά και την ΜΠΑΤΕ στην τελευταία αγωνιστική με την ιταλική ομάδα να υποδέχεται τους Λευκορώσους στο «Ολύμπικο» και τη Λεβερκούζεν την αδιάφορη ουσιαστικά Μπαρτσελόνα.

Στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Λιόν, η Γάνδη κέρδισε και μέσα στο «Ζερλάν» τη Λιόν με το τελικό 1-2 να γίνεται στο τελευταίο κόρνερ του παιχνιδιού. Βαλένθια και Γάνδη θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο στην τελευταία αγωνιστική, με τους Βέλγους να παίζουν με την αδιάφορη Ζενίτ που κέρδισε τη Βαλένθια 1-0 χθες, και την ισπανική ομάδα να υποδέχεται τη Λιόν.

Τα χθεσινά αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα:

-5ος ΟΜΙΛΟΣ–
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Λεβερκούζεν 1-1
(2΄ Γκόρντεϊτσουκ – 68΄ Μεχμέντι)

Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1
(15΄,44΄ Σουάρες, 18΄,59΄ Μέσι, 56΄ Πικέ, 77΄ Αντριάνο – 90+1΄ Τζέκο)

–6ος ΟΜΙΛΟΣ–
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(29΄ Οζίλ, 33΄,69΄ Σάντσες)

Μπάγερν – Ολυμπιακός 4-0
(8΄ Ντάγκλας Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ, 69΄ Κομάν)

–7ος ΟΜΙΛΟΣ–
Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35΄ Γιαρμολένκο, 64΄ Γκονζάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 0-4
(20΄ Κέιχιλ, 73΄ Γουϊλιαν, 77΄ Οσκαρ, 90+1΄ Ζουμά)

–8ος ΟΜΙΛΟΣ–
Ζενίτ Αγ. Πετρ. – Βαλένθια 2-0
(15΄ Σατόφ, 74΄ Τζιούμπα)

Λιόν – Γάνδη 1-2
(7΄ Φερί – 32΄ Μιλίτσεβιτς, 90+5΄ Κουλιμπαλί)

Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:

–1ος ΟΜΙΛΟΣ–
Μάλμε – Παρί Σ.Ζ.
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης

–2ος ΟΜΙΛΟΣ–
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπουργκ
Μάντσεστερ Γ. – Αϊντχόφεν

–3ος ΟΜΙΛΟΣ–
Ατλέτικο Μαδρ. – Γαλατασαράι
Αστάνα – Μπενφίκα

–4ος ΟΜΙΛΟΣ–
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι
Γκλάντμπαχ – Σεβίλη

Keywords
Τυχαία Θέματα