Στην Κεφαλονιά ο Μιχελάκης -Προβλήματα σε ηλεκτρικό και υδροδότηση

Στην πληγείσα από το σεισμό Κεφαλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του Πρωθυπουργού για να συντονίσει το έργο του κρατικού μηχανισμού για να αποκατασταθούν και να καταγραφούν γρηγορότερα οι ζημιές που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στην Κεφαλονιά, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το Αργοστόλι και τεσσάρων χιλιομέτρων από το Ληξούρι.

Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό

Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του ότι το μέγεθος είναι 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος ορίζεται στα 24 χιλιόμετρα, ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το τοποθετεί στα 17 χιλιόμετρα.

Οι τοπικές αρχές του νησιού έχουν βγάλει περιπολίες στους δρόμους για να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Προς το παρόν, έχουν αναφερθεί ορισμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς, κατολισθήσεις βράχων, αρκετές υλικές ζημιές και ρωγμές σε σπίτια και καταστήματα ενώ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είχε μείνει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά.

Κανένας τραυματίας δεν έχει ως τώρα διακομιστεί στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, ενώ ο πλησιέστερος οικισμός στο επίκεντρο του σεισμού, το Ληξούρι, σε μεγάλο μέρος του δεν υδροδοτείται, όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος του οικισμού Βαγγέλης Θεοφυλάτος.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 3.55 το μεσημέρι της Κυριακής, σε απόσταση 293 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας και 118 χιλιομέτρων δυτικά της Πάτρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Πάτρα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα κα.

Στο μεταξύ, η περιοχή εξακολουθεί να δονείται από δεκάδες σεισμούς. Συγκεκριμένα, στις 16.59, σημειώθηκε ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Νωρίτερα, στις 16.08 είχε σημειωθεί δόνηση 4,4 βαθμών, με το ίδιο περίπου επίκεντρο, έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και στις 16.24 μια ακόμα δόνηση, 4,2 βαθμών. Παράλληλα, μετά τον κύριο σεισμό, έχουν σημειωθεί άλλες έξι δονήσεις πάνω από 3,6 Ρίχτερ.

Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ. Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος.

Οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες και στους τρεις νομούς της δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα