Στο μηδέν Καλλονή και Απόλλων

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Καλλονής με τον Απόλλωνα ο οποίος αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 14', ήταν καλύτερος της Καλλονής, είχε δοκάρι, αλλά δεν πήρε τίποτα περισσότερο από τον ένα βαθμό (0-0).

Μέχρι το 31ο λεπτό και την πρώτη φάση του αγώνα, το μοναδικό αξιόλογο στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ όπως γράφει το contra.gr ήταν η δίκαιη αποβολή του Δεληζήση στο 14'. Ο αμυντικός του Απόλλωνα χτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά (όπως φάνηκε στο ριπλέι) και ο

Σπάθας που ήταν κοντά τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.

Αυτό δεν επηρέασε την εικόνα τους. Ο Απόλλων έπαιζε λες και δεν είχε αριθμητικό μειονέκτημα, είχε την κατοχή της μπάλας και τη συνοχή, ενώ είχε την πρώτη ευκαιρία στο σουτ του Τσοκάνη στο 31ο λεπτό.

Στην αντίπερα όχθη η Καλλονή προβλημάτιζε με την αποδόσή της και μόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και απάντησε στην ευκαιρία του Απόλλωνα με το σουτ του Μανούσου που έδιωξε ο Τζόρβας.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το δοκάρι του Φαρινόλα και τον Απόλλωνα να παίζει στο μισό γήπεδο την Καλλονή. Ουσιαστικά ό,τι είδαμε στο πρώτο μέρος είδαμε και στο δεύτερο με την Καλλονή να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά και να απειλεί στο 77' με το σουτ του Μανούσου που έδιωξε ο Τζόρβας.

Το 0-0 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Απόλλωνα να διεκδικεί κάτι καλύτερο, αλλά να είναι άτυχος.

Το μπλοκάκι:

14ο λεπτό: Ο Δεληζήσης (όπως φάνηκε και στο ριπλέι) να χτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά και ο Σπάθας του δείχνει κόκκινη κάρτα.

31ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Τσοκάνη από πλάγια αριστερά, έδιωξε ενστικτωδώς ο Χογκ.

39ο λεπτό: Εξ επαφής σουτ του Μανούσου αν και είχε σώματα μπροστά του, έδιωξε ο Τζόρβας.

47ο λεπτό: Σουτ από πλάγια θέση του Φαρινόλα, η μπάλα τραντάζει το δεξί δοκάρι της εστίας της Καλλονής.

77ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Μανούσου, έδιωξε ο Τζόρβας.

MVP:

Ο Αλέξης Τζόρβας ήταν εκεί όσες φορές -δύο συγκεκριμένα- χρειάστηκε να κρατήσει το μηδέν. Αμφότερες σε ευκαιρίες του Μανούσου.

Αδύναμος κρίκος:

Χαζή κόκκινη κάρτα από τον Δεληζήση που χτύπησε εκτός φάσης τον Καμαρά και άφησε από το 14' τον Απόλλωνα με παίκτη λιγότερο.

Σχόλιο:

Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η μοίρα της αναμέτρησης αν ο Απόλλων έπαιζε με 11 σε όλο το ματς. Το δεδομένο είναι πως θα μπορούσε να φύγει με το διπλό ακόμα και με παίκτη λιγότερο απέναντι σε μια προβληματική Καλλονή που έχει έναν Μανούσο να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος (83' Καλτσάς), Ζακουανί, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο (71' Γιορέντε), Κεϊτά, Μανούσος, Λεοζίνιο, Γκναμπουγιού, Περόνε (66' Καζάκης).

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας (92' Καμαρά), Λουσέρο (79' Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα (72' Πετρόπουλος), Ντάλμπεργκ.

Ντεμπούτο ο Ραούλ Γιορέντε

Μόλις λίγες ημέρες βρίσκεται στη χώρα μας ο Ραούλ Γιορέντε, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Καλλονής. Ο Ισπανός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 71' της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα αντί του Μαρσέλο και δήλωσε ευχαριστημένος από τη μέχρι στιγμής εμπειρία του στην Ελλάδα και από τα όσα έχει δει στον σύλλογο της Μυτιλήνης.

«Μου αρέσει η Ελλάδα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ομάδα και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο βαθμός ήταν καλός. Αν και είχαμε παίκτη παραπάνω θα έπρεπε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και δεν είχαμε καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Επειδή δεν έχω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου στόχος μου είναι να αποκτήσω ρυθμό για να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στην κατηγορία.

Ξέρω πολλούς Ισπανούς που παίζουν στην Ελλάδα, όπως τον Ουσέρο του Αστέρα, τον Κορδέρο της ΑΕΚ κ.α.», ήταν τα λόγια του.

Από τη μεριά του, ο Άντριου Χογκ τόνισε πως στην ΑΕΛΚ κοιτάζουν το επόμενο ματς, αφού έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

«Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά δυστυχώς για εμάς ο Απόλλων έκλεισε καλά τους χώρους και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε φάσεις. Προσπαθήσαμε για τη νίκη, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Γιορέντε έκανε καλό ντεμπούτο. Δουλεύουμε καλά στην ομάδα και ήρθαν κάποιοι καλοί παίκτες».

Καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοσή της ομάδας του δεν έμεινε ο Ματζουράκης

"Είχαμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε ένα διαφορετικό παιχνίδι, με την μπάλα περισσότερο στον αέρα και μεγάλη μαχητικότητα. Μπράβο τους. Το κακό είναι, ότι εμείς παρασυρθήκαμε από το παιχνίδι του Απόλλωνα.

Έτσι, δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα και όταν την κυκλοφορούσαμε είχαμε αργή σκέψη. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά πιστεύω πως θα το κάνουμε στο επόμενο ή στα επόμενα ματς".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: "Όποιος έβαζε όποιος έβαζε το γκολ θα είχε τη δυνατότητα να κλειστεί και να κρατήσει το υπέρ του σκορ".

Για τον νεοαποκτηθέντα Γιορέντε και τη χρησιμοποίηση του: "Οι τελευταίες αλλαγές μας βοήθησαν να ανοίξουμε το παιχνίδι και εκεί ήμασταν επικίνδυνοι. Οι Γιορέντε, Ποντάνι στα αριστερά έβγαλαν ταχύτητα, αλλά έβαλα τον Γιορέντε δεξιά στη συνέχεια γιατί και ο αντίπαλος έβαλε έναν γρήγορο παίκτη από εκείνη την πλευρά".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλλονή, Απόλλων,kalloni, apollon