Στην... επίθεση και επίσημα βγήκε η διοίκηση του ΠΑΟΚ

Λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη της στήλης (Παρασκευή 12 Ιουλίου) η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή της έστειλε το μήνυμα για το τι θα συμβεί εάν κάποιος από εδώ και στο εξής προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το σήμα και το όνομα του ΠΑΟΚ για εμπορικούς σκοπούς. Η στήλη το είχε επισημάνει εδώ και καιρό και αποτελούσε μία από τις προτεραιότητες του νέου ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδη.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο κυριότερος λόγος που έδωσε την εντολή να αλλάξει (και άλλαξε) το σήμα του ΠΑΟΚ. Ενα απόσπασμα από την ανακοίνωση είναι χαρακτηριστικό της απόφασης της ιδιοκτησίας του «δικέφαλου». «Η επωνυμία, το σήμα και τα συνοδευόμενα με αυτό λογότυπα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αυτής, είναι κατοχυρωμένα και ως εκ τούτου η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινικές και αστικές κυρώσεις, τόσο για τους παραχαράκτες – κατασκευαστές των προϊόντων όσο και για τους πωλητές.

Τα προϊόντα με πλαστό ή παραποιημένο σήμα, τα αποκαλούμενα στην καθομιλουμένη ως «μαϊμού - προϊόντα», είναι το κυριότερο όπλο εξαπάτησης των καταναλωτών από τους επιτήδειους. Τη στιγμή που κάποιος αγοράζει ένα προϊόν που έχει την παραποιημένη ή πλαστογραφημένη σφραγίδα του ΠΑΟΚ, νομίζοντας ότι είναι αυθεντικό, δεν γνωρίζει ότι αυτό πιθανότατα δεν έχει ελεγχθεί ούτε για την ποιότητά του ούτε φυσικά για τις συνθήκες κατασκευής του. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε, αρκετά απ' αυτά τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν ακόμη και επιβλαβή για τον καταναλωτή»!

Το μήνυμα Σαββίδη είναι σαφές και έπεται συνέχεια. Ηδη το εμπορικό τμήμα και η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ σε συνεργασία (λέγεται ότι είναι το Επιμελητήριο) με οργανισμό θα ελέγχει συστηματικά την αγορά σε όλα τα επίπεδα (βιοτεχνίες, καταστήματα, διαδίκτυο κ.λπ.) και θα προχωρεί σε διώξεις.

Το μήνυμα
Η ενημέρωση είναι σαφέστατη. Και φαίνεται ότι δεν πρόκειται για θεωρία. Προσέξτε: «Ο ΠΑΟΚ θέλοντας να προστατεύσει τους φίλους της ομάδας είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την καταπολέμηση του εμπορίου προϊόντων με πλαστογραφημένο ή παραποιημένο το σήμα του συλλόγου. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ συνεργάζεται με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους».

Σπάνιo ήθος

Ας ρίξει κανείς μια ματιά στις πρώτες συνεντεύξεις-δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Αρη, Κώστα Δράμπη. Αλλη γλώσσα, άλλη νοοτροπία. Εύκολα καταλαβαίνεις γιατί οι... προηγούμενοι τον είχαν εκτός Αρη και προτιμούσαν Κόντηδες και λοιπούς συγγενείς και φίλους και ντεμέκ Αρειανούς.

Ο Τζιμπούρ την πορτοκαλί
Ο Τζιμπούρ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (μη γελάτε), επισκέφτηκε το σπίτι που θα μένει και έχει καλή θέα, συμφώνησε στο οικονομικό και δέχθηκε στην παρουσίαση της νέας φανέλας του ΠΑΟΚ να κρατάει εκείνος την πορτοκαλί. Δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα κρατάει τη λευκή. Τη ριγωτή θα την κρατάει ο Σαλπιγγίδης.

ΠΗΓΗ sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα