Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο

Τις αλλαγές που θα γίνουν στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, τέθηκαν επί τάπητος σήμερα, στη συνάντηση βουλευτών της ΝΔ με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται, πως αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιπλέον,

ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα φύγουν από το δυναμικό των δήμων.

Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, καθώς επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το σίγουρο είναι πως αποσύρεται, κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που κατατέθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη θα τα χρησιμοποιούν και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι όσοι φεύγουν από τα τεχνικά λύκεια, καθώς οι ειδικότητες καταργούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει η διάταξη για την παροχή ασυλίας από αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κάτι για το οποίο είχε πιέσει και το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες με βουλευτές όπως ο Γιάννης Κουτσούκος και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Έτσι, τα μέλη του ΤΧΣ θα υπόκεινται σε αστικές ευθύνες για τις πράξεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα