Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη ρύπανση των ΕΛΠΕ

Οι «Πολίτες κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ», διοργανώνουν σήμερα (15/07) συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Πύλη του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, στις 8 μ.μ..

Τα επεισόδια ρύπανσης που κατά καιρούς έχουν συμβεί ενεργοποιούν τους πολίτες που με αυτό τον τρόπο, θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση της περιοχής που ζούνε και τις πιθανές περιβαλλοντικές καταστροφές.

«Ο περιβόητος «εκσυγχρονισμός» του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ

στην Ελευσίνα, αποδείχθηκε μέχρι σήμερα απατηλός. Μπροστά μας υψώθηκε ένα θηρίο, που προκαλεί σοκ και δέος. Τους εκκωφαντικούς θορύβους του περσινού καλοκαιριού διαδέχτηκαν ακραία επεισόδια ρύπανσης. Οι κώνοι των καυσαερίων είναι μόνιμοι, οι εκπομπές καπνού παραπέμπουν στο εφιαλτικό παρελθόν της δεκαετίας του ’60, η έντονη δυσοσμία αερίου γίνεται αισθητή σε όλη την περιοχή, οι δυσλειτουργίες της μονάδας κάνουν τις σειρήνες του διυλιστηρίου να ηχούν όλο και πιο συχνά, τα ατυχήματα πυκνώνουν, ενώ ο Αρχαιολογικός μας χώρος και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις - τα Αισχύλεια - ορίζονται πλέον από τις πύρινες γλώσσες του πυρσού που λαμπαδιάζει τις πόλεις μας», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα