Στην Αθήνα σήμερα ο Λαβρόφ-Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί σήμερα 1η Νοεμβρίου ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο κ. Λαβρόφ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, στόχος της εν λόγω επίσκεψης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων

Ελλάδας – Ρωσίας, όπως και η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου σε μια σειρά διμερών ζητημάτων.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται οικονομικά, εμπορικά, επενδυτικά και ενεργειακά ζητήματα όπως και τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου η ρωσική πλευρά σημειώνει ότι οι δύο χώρες έχουν κοινό τόπο σε μια σειρά θεμάτων όπως είναι η ενίσχυση του νευραλγικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ΟΗΕ σε ακανθώδη διεθνή ζητήματα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα γίνει καταρχήν δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, και στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Το πρόγραμμα του θα συνεχιστεί με την συνάντηση του του με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, όπου θα υπογραφεί Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.

Στην συνέχεια οι δύο υπουργοί θα παρευρεθούν στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο ενώ θα δώσουν το παρών και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ – Πύλη στην Ιστορία» που θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το άρθρο Στην Αθήνα σήμερα ο Λαβρόφ-Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα