Εκλογές ΗΠΑ: Πτώση της Χίλαρι, λίγο πριν τη μεγάλη μέρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι εκλογές που θα αναδείξουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζουν και κάθε μέρα που περνά φαίνεται να είναι πολύ σημαντική για τη μάχη των δύο υποψηφίων. Η Χίλαρι έχει το προβάδισμα, όμως νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, δείχνει πως υποψήφια των Δημοκρατικών αρχίζει να «χάνει».

Έρευνα

που έγινε από τις 26 έως και τις 3ο Οκτώβρη, παρουσιάζει πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, με τη Χίλαρι να πέφτει από το προβάδισμα του 6%, στο 5%.Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά και αφορούσε 1.264 πολίτες των 50 πολιτειών με δεδομένο ότι το 60% θα βρεθεί στις κάλπες. Τα αποτελέσματα ήθελαν το 44% των πιθανών ψηφοφόρων να υποστηρίζει Χίλαρι Κλίντον, ενώ το 39% Ντόναλντ Τραμπ.

Και το Real Clear Politics όμως, έρχεται με δική του δημοσκόπηση να επιβεβαιώσει την πτώση της δημοτικότητας της υποψήφιας Δημοκρατικής. Χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο δείγμα για τις δημοσκοπήσεις του, έδειξε πως το προβάδισμα της Χίλαρι έπεσε από το 4,6% της περασμένης Παρασκευής σε 2,5%.

Αυτό που επηρέασε αρνητικά την σιγουριά των Αμερικάνων για τη Χίλαρι, δεν είναι άλλο από την ανακοίνωση που εξέδωσε το FBI πως θα προχωρήσει σε νέο έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας προέδρου.

Η κυρία των ΗΠΑ όμως, παρά την πτώση της βρίσκεται πολύ κοντά στο «θρόνο» με τον εκκεντρικό Τραμπ να μένει πίσω κατά πολύ. Ο πάμπλουτος Ρεπουμπλικανός, είναι δεύτερος στη σειρά και στο σενάριο χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, κάτι που σημαίνει πως καμία πτώση δεν μπορεί να τρομάξει τη Χίλαρι.

Στη χειρότερη περίπτωση που προσφύγει στις κάλπες το 55% των ψηφοφόρων, η υποψήφια πρόεδρος προηγείται κατά 5% , ενώ αν ψηφίσει το 70% η Χίλαρι έχει ένα 6% στο πλευρό της περισσότερο από τον Ρεπουμπλικανό.

Όσο για τα e–mails , τίποτα δεν πτοεί την Πρώτη Κυρία. Ούτε καν το WikiLeaks, που διέρρευσε μέιλ, που δικαιώνουν εν μέρει τον Τραμπ. Η Donna Brazile, αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτης του CNN είχε στη διάθεσή της πολλές λεπτομέρειες σχετικά με ερωτήσεις που έγιναν στο debate και ενημέρωνε το επιτελείο της Κλίντον.

Μια άλλη διαρροή από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι δείχνει πως η Donna, έστειλε πριν το debate μια ερώτηση στην Χίλαρι. Λίγο πιο μετά, το CNN ανακοίνωσε ότι η Brazile υπέβαλε την παραίτησή της την οποία και έκανε δεκτή στις 14 Οκτωβρίου.

Η μάχη πάντως των δύο υποψηφίων αλλά και η ψαλίδα που ανοιγοκλείνει ανάμεσα στα ποσοστά, έχει εν όψει των κρίσιμων αυτών ημερών πριν τις εκλογές, μεγάλο ενδιαφέρον.

Το άρθρο Εκλογές ΗΠΑ: Πτώση της Χίλαρι, λίγο πριν τη μεγάλη μέρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα