Στη Μέσα Παναγίτσα της Χαλκίδας βρέθηκε το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη

«Ούτε στο "αριστερό", ούτε στο "δεξιό" δωμάτιο...» του παλιού μισογκρεμισμένου σπιτιού τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο Κωτσόπουλου, στη Μέσα Παναγίτσα της Χαλκίδας, σε συνάντηση με τους εθελοντές και τους φίλους του Ποταμιού.

Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας του, τόνισε:

- Το δίλημμα μέχρι χθες ήταν αν θα μετακινηθούμε στο δεξιό ή στο αριστερό δωμάτιο του παλιού μισογκρεμισμένου

σπιτιού. Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε σπίτι. Να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Να μετακομίσουμε απέναντι. Να φτιάξουμε ένα άλλο κίνημα που αν πετύχει, θα σπρώξει και το παλιό σύστημα σε ανακαίνιση.

- Έχω αρχές και είναι πολύ συγκεκριμένες, έχω και την διάθεση μαζί με όλους εσάς να βρούμε τις λύσεις. Όχι τις λύσεις του Μεσσία, τις λύσεις που πατούν στην πραγματικότητα. Αυτή είναι η δύναμή μου. Σας είπα και πριν: α) να ρισκάρουμε για την καινοτομία, β) να μην φοβόμαστε την αποτυχία, είναι ο προθάλαμος της πρώτης επιτυχίας.

- Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να λένε: «Εμείς ξέρουμε, εσύ δεν ξέρεις». Αυτή είναι η φράση που με εξοργίζει. Την επαναλαμβάνουν και κάποιοι φίλοι δημοσιογράφοι. Αυτοί ξέρουν, εσύ δεν ξέρεις. Λοιπόν είναι ακριβώς το ανάποδο. Δεν ξέρουν και δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ. Γιατί αν το κύριο μέλημα σου είναι να θρέψεις το κόμμα σου, να πάρεις θέσεις στο δημόσιο, να μοιράσεις τις θέσεις εξουσίας… Ε, τότε δεν θα βρεις ποτέ λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα