Σοβαρά επεισόδια σε διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας σε Ρώμη, Τορίνο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στη Ρώμη και το Τορίνο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα, ενώ στη Βενετία ακροδεξιοί και αριστεροί διαδηλωτές συγκρούσθηκαν μεταξύ τους.

Μάλιστα ακροδεξιοί διαδηλωτές, φορώντας μάσκες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρώμη και κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία, προτού επέμβουν οι αστυνομικοί και να τους διαλύσουν.

Οι ιταλοί φοιτητές αντέδρασαν στην επέμβαση της αστυνομίας εκτοξεύοντας χρωμοβόμβες εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Τορίνο, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και έχει εξελιχθεί στην "εστία" των διαδηλώσεων.

Στη Βενετία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών διαδηλωτών κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διαδήλωση αυτή.

"Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική γιατί πρόκειται για την έκφραση μιας βαθιάς κοινωνικής αναταραχής", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φλάβιο Ζανονάτο. "Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας και να ξαναδώσουμε στη χώρα την ορμή της", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα