Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Άκαρπες ήταν τελικά οι συναντήσεις που είχαν σήμερα (14/12) οι υπουργοί Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικα. Μάλιστα για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν τηνΚυριακή (15/12) νέες

συναντήσεις στις οποίες θα υπάρξουν οι τελικές διαβουλεύσεις με στόχο να υπάρξει οριστική συμφωνία ενόψει και του έκτακτου Eurogroup.
«Δεν υπήρξε πρόοδος σήμερα. Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης και πως προτείνουν κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τριμερούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα δέχεται τη 12μηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο, διαφωνεί στα κριτήρια για υπαγωγή στο νόμο και ζητά μεγαλύτερη αυστηροποίηση του πλαισίου. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως «μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να νομοθετήσουμε αλλά επιδιώκουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», Η νέα συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.
Από την άλλη δεν υπήρξε συμφωνία ούτε του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, αφήνοντας έτσι ανοικτά τα θέματα Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης στις συνομιλίες με την δανειστές μας είναι ότι υπάρχουν όρια στις διαπραγματεύσεις, πως δεν θα πρέπει να μπει σε κίνδυνο η πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά μέτρα που θα συρρικνώνουν και άλλο το εισόδημα των πολιτών. Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα