Σκληρό πόκερ με τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Συνεχή επικοινωνία έχουν όλο το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε να καταλήξουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα φέρει ο ανασχηματισμός και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη, μιας και οι διαβουλεύσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Ο πρωθυπουργός, βρίσκεται όλη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου,

όπου σβήνει-γράφει ονόματα έχοντας έχει μπροστά του τον κατάλογο με τα ονόματα και τα Υπουργεία. Από το γραφείο του έφυγε μόνο για λίγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει η απόφαση να προχωρήσει η διαίρεση των υπερυπουργείων, που δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο αλλά δεν απέδωσαν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το Υπερυπουργείο Ανάπτυξης θα διαιρεθεί σε δυο, στο Υπ. Ανάπτυξης και στο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών. Ανάλογη θα είναι η διαίρεση του Υπ. Παιδείας, σε Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού. Δεν θα μετακινηθούν όμως τα πρόσωπα που ηγούνται των εν λόγω υπουργείων.

Παράλληλα, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, για το αν η ΝΔ πάρει τα Υπουργεία της ΔΗΜΑΡ, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης.

ΔΥΟ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ:

Που δεν είναι άλλοι, από την Οικονομία και Διοικητική Μεταρρύθμιση, ένα υπουργείο που θεωρείται ηλεκτρική καρέκλα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Μεταξύ των αλλαγών θα είναι και η τοποθέτηση νέων προσώπων από την πλευρά της ΝΔ, χωρίς ο ανασχηματισμός να έχει σαρωτικό σχήμα από πλευράς ΝΔ, μιας και πολλοί υπουργοί θεωρούνται επαρκείς στις εν λόγω θέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειρίζεται προσωπικά την προγραμματική συμφωνία και δεν αποκλείεται το βράδυ της Κυριακής να πάει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ, από τα 15 στελέχη «βγαίνουν» γύρω στα 7 υπουργεία: Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενέργειας, Εργασίας, Ανάπτυξης (αν σπάσει στα δυο), και το Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε ένα από τα δυο ίσως πάει ο Χρυσοχοϊδης. Αν ο Βενιζέλος μπει στη θέση του Αντιπροέδρου, θα πάρει και τη θέση του Υπ. Εξωτερικών.

Πηγή: Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα