Σκέψεις για αναδρομική κατάργηση της έκπτωσης στην έκτακτη εισφορά

Μετά την παρέλευση τριών περίπου μηνών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και έχοντας πλέον κατανοήσει την άμεση ανάγκη για έσοδα αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζουν μια νέα πολιτική η οποία θα έχει απόσταση από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τα δύο χρόνια που ακολουθούν.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης,

σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει στα συρτάρια του ΥΠΟΙΚ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σενάριο που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο είναι να καταργηθεί η έκπτωση του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος χρόνου για ετήσια εισοδήματα 50.000 ευρώ και άνω.

Η εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει αύξηση της παρακράτησης καιο απόδοση μικρότερων καθαρών μηνιαίων αποδοχών στους εργαζομένους, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σε σχέση με την πορεία που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές μας και δεν αποκλείεται να «πέσει στο τραπέζι» η συγκεκριμένη πρόταση, ως δείγμα της απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλλει και σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Εάν πάντως αποφασιστεί τελικά η επαναφορά κατά 100% της έκτακτης εισφοράς με το συγκεκριμένο πλαφόν στο μισθολογικό όριο, αυτό θα έχει ως επίπτωση μειώσεις στους μισθούς, από 459 ευρώ ως και 1.260 ευρώ τον χρόνο.

Τα άσχημα νέα πάντως δεν φαίνεται να τελειώνουν εδώ καθώς, όπως αναφέρεται υπάρχει και χειρότερο σενάριο, που είναι η αύξηση της αναδρομικότητας της εισφοράς και για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.00 ευρώ κατά 30% και από 40% έως 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Αναζητήσεις
ektati isforan3986/11
Τυχαία Θέματα