Πολωνία: Το ATM έρχεται στο σπίτι σας… ή όπου αλλού θέλετε

Μια νέα πρωτοποριακή αλλά και επικίνδυνη ίσως ιδέα είχε μια τράπεζα στην Πολωνία, η οποία σκέφτηκε να μετρέψει σε κινητό ATM ένα αυτοκίνητο, το οποίο φέρνει την τράπεζα… στον πελάτη.

Συγκεκριμένα η Idea Bank αγόρασει 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW i3 και τα

μετέτρεψε σε κινητά ATM. Ταυτόχρονα δημιούργησε και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας ο πελάτης της τράπεζας ειδοποιεί το κινητό ATM να πάει στην τοποθεσία που θέλει προκειμένου να κάνει τη συναλλαγή του.

Όπως είπε ο Ντομινίκ Φαμπιούσεβιτς, υψηλόβαθμο στέλεχος της συγκεκριμένης τράπεζας, ήδη το πρώτο από τα τέσσερα αυτοκίνητα κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαρσοβίας αυτοκινούμενο ATM κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία και εάν πετύχει το συγκεκριμένο πλάνο, τότε θα αναπτυχθεί περαιτέρω και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Βέβαια ο κίνδυνος είναι υπαρκτός καθώς ο πελάτης που θα καλέσει μπορεί να είναι… ληστής, όμως έχουν προβλεφθεί από την τράπεζα διάφορα μέτρα ασφαλείας, όπως το ότι είναι γνωστός ο αριθμός και το όνομα του κατόχου που στέλνει την ειδοποίηση στο αυτοκινούμενο ΑΤΜ και ταυτοποιείται, ενώ και το αυτοκίνητο είναι θωρακισμένο.

Για να δούμε… ίσως τελικά οι τράπεζες να αρχίσουν να έρχονται στο σπίτι μας αντί να πηγαίνουμε εμείς σε αυτές…

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα