Σκάει "βόμβα" στον Ολυμπιακό;

Στόχος των ερυθρόλευκων αποτελεί ο πρώτος σκόρερ της περσινής Ευρωλίγκα, Μπόμπι Μπράουν, σύμφωνα με το Eurohoops.net. Πρόκειται για μια μεταγραφή, που αν τελικά πραγματοποιηθεί, τότε ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός στις "μάχες" με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, που θα είναι το 11ο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.88μ ύψος), που ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Ευρωλίγκας την περασμένη σεζόν

με τη Σιένα (18,8 πόντους, 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο), ολοκλήρωσε πρόσφατα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Κίνας φορώντας τη φανέλα των DongGuan Leopards, με απολογισμό 30,7 πόντους, 5,9 ασίστ, 3,9 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα κατά μέσο σε 41 ματς. Μάλιστα, στα αξιοσημείωτα της παρουσίας του ήταν οι 74 πόντοι που σημείωσε σε ένα ματς του Δεκεμβρίου!

Οσον αφορά το συμβόλαιό του, που ξεπερνά σε απολαβές το 1 εκατ. δολάρια, ο Μπράουν έχει οψιόν να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Κίνας, όμως είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Εφόσον γίνει η μεταγραφή, ο Αμερικανός θα πάρει τη θέση του Μάρντι Κόλινς στην Α1 και θα "κοπεί" ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν εξαντλήσει τις αλλαγές που δικαιούνται. Το νέο απόκτημα δεν θα έχει δικαίωμα στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκα, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τον τελικό.

Ο Μπόμπι Μπράουν στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Χόρνετς και Κλίπερς (5,1 πόντους και 1,8 ασίστ σε 113 εμφανίσεις). Στην Ευρώπη, εκτός από τη Σιένα, έχει παίξει επίσης σε Άρη (2010-11), Πρόκομ και Όλντενμπουργκ.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού η "βόμβα" δεν επιβεβαιώνεται, ενώ και ο Αμερικανός κρατάει κλειστά χαρτιά. "Εκτιμώ την αγάπη που μου δείχνουν οι Έλληνες φίλαθλοι, αλλά δεν γνωρίζω ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μου. Θα δούμε τι θα γίνει", έγραψε στη σελίδα του στο twitter.

πηγη:sportdog

Keywords
Τυχαία Θέματα