Δρακόντεια μέτρα για ελάχιστο κόσμο στην παρέλαση

Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό (στάση Σύνταγμα) μετά την στρατιωτική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού και εναέρια μέσα, όπως ελικόπτερα Απάτσι και F-16. Για μήνυμα ενότητας και

ισχύος που στέλνουν οι Έλληνες, έκανε λόγο η πολιτική ηγεσία.

«Πριν από 193 χρόνια ένας ολιγάριθμος λαός με μεγάλη καρδιά και ψυχή γενναιότητα συγκρούστηκε με μια μεγάλη αυτοκρατορία την οθωμανική και την κέρδισε. Σήμερα ο λαός μας δίνει μάχη για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Η ιστορία εγγυάται ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες» ήταν το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια, αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης.

«Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Παρέλασαν μπροστά μας τα άξια παιδιά της Ελλάδας. Τιμήσαμε την εθνική μας επέτειο…Σήμερα στείλαμε με αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση ένα μήνυμα ισχύος και ειρήνης. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στέκονται στο ύψος της αποστολής τους...» σχολίασε ο υπουργός Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος.

Η σημερινή στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία 3.000 αστυνομικών.
Η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος- όπου τοποθετήθηκαν κλούβες της αστυνομίας- επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ απαγορευόταν η στάση και η στάθμευση των οχημάτων. Οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά.

(φωτογραφια αρχείου)


Keywords
Τυχαία Θέματα